Eindelijk dan eens een berichtje...... - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Sonja - WaarBenJij.nu Eindelijk dan eens een berichtje...... - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Sonja - WaarBenJij.nu

Eindelijk dan eens een berichtje......

Door: Sonja

Blijf op de hoogte en volg Sonja

13 November 2007 | Argentinië, Buenos Aires

Hallo allemaal,

nou nou, eindelijk eens een berichtje van ons! We zullen de afgelopen drie weken samenvatten in verschillende etappes anders wordt het bericht wel heeeeel lang.

Precies drie weken geleden zijn we, na een lange vlucht, in Buenos Aires aangekomen. Verbazingwekkend genoeg ging dit keer alles goed, we hadden slechts een half uur vertraging, maar tassen en alles is meegekomen. Zelfs onze transfer stond klaar!

B.A. is een mooie stad, we hebben veel gezien en gelopen maar er is wel heeeeel veel smog-vorming. Op zich ook niet zo raar als je nagaat dat de autosnelweg (2x4 rijstroken) van de haven het land in dwars door de stad voert. Deze weg staat 5 dagen in de week vol met vrachtwagens.

Ook over boulevards kunnen ze hier wel meepraten. De bekendste is de 9de julio. 6 rijstroken per richting hoofdbaan en 3 per richting parallel. Dit in het midden van de stad, voor de deur van bijvoorbeeld het beroemde teatro Colon. Wel grappig om te zien, wij als twee verkeerskundigen, hoe dit allemaal reilt en zeilt en toch eigenlijk fantastisch goed gaat. Behalve als het regent, dan is de kans groot dat de halve stad stil staat. Ook de metro is fantastisch, een oude houten tram van begin 1900 onder de grond. Maar tot zover de vakidioterie (goed nederlands?).

In B.A. was het lekker weer, 30 graden ongeveer, dus een goede start van de vakantie. Aangezien we ook weer terugvliegen vanaf B.A., hebben we na 5 dagen besloten om verder te trekken en op de terugweg nog enkele dagen hier te vertoeven om te winkelen enzo.

Conclusie na 5 dagen B.A.: fantastische stad, mooie mix van Zuid-Amerika met Europa. Op naar het zuiden; Puerto Madryn

• 14 November 2007 - 06:54

Mark:

Hé, leuk om eens wat meer te horen. Lijkt me erg interessant wat jullie allemaal zien. Ik heb overigens de indruk dat lang niet alle sms'tjes aankomen (Feyenoord-Ajax 2-2 nog meegekregen?). Goede timing gisteren trouwens, jouw sms precies op het moment dat Ferri de Boer binnenkwam !?!? Hier gaat het wel goed, alleen vreselijk druk, maar dat was te verwachten. Ben benieuwd naar jullie volgende verslag.

Groeten,
    Mark

• 14 November 2007 - 07:03

Paskal:

Hey Son en & Remco,
    Leuk om jullie gister even op msn gesproken te hebben en bovenstaande bericht te lezen. Wel balen dat de pc's daar zo langzaam zijn dat ze je typ-snelheid niet eens bij kunnen houden. Ik ben benieuwd naar het volgende verslag. Enne, geniet ervan hè?

Grt,

Paskal

• 14 November 2007 - 08:19

Jos:

Hallo Sonja en Remco,

Fijn om te horen dat alles goed met jullie gaat!
    Geniet maar flink van de geweldige omgeving daar aan de andere kant van de plas en laat het zwoegen maar aan ons over.....
    En Sonja, ik begrijp dat je op dit moment liever in Nederland zou willen zijn, toch?
    Lekker werken met je leuke collega's een volle agenda/mailbox en de nieuwe baas......
    En waarschijnlijk heb je nu ook heimwee naar het typisch gezonde oud-Hollandsche weer, waarbij de buitentemperatuur richting het vriespunt gaat, met veel regen en wind maar wel zonder smog!

Goede reis verder en laat nog wat van je horen.

Jos

• 14 November 2007 - 19:22

Til:

Hey reizigers.. Leuk leuk om te horen hoe het is. Zitten jullie nu nog in het zuiden of inmiddels al weer ergens anders. Nou hier zijn ook ontwikkelingen. We hebben een nieuw huis gekocht. Nu druk bezig ons eigen huis te verkopen. We gaan maar 9 deuren verder wonen, maar we vertellen alles wel als jullie weer in Ned. zijn. plaats nog maar eens een berichtje, dan kunnen we meegenieten. Fijn dat de reis in elk geval goed ging.
    doeg

• 15 November 2007 - 00:22

Andre:

Hoi,

Leuk om een even het berichtje gelezen te hebben. Ik ben blij dat het goed met jullie gaat. Ennuh, stelletje vakidioten, jullie zijn toch niet naar B.A. gegaan om naar de verkeerstromen te kijken toch ???? Geniet van jullie reis en ik hoop snel weer wat van jullie te horen.

Groeten,

Andre.

PS, Sonja, op 22 november heb ik een gesprekje met Marcel Ideler in Middelburg. Mischien wordt ik in dat zelfde vakgebied een collega van je.

• 15 November 2007 - 07:56

Martine:

Ha Luitjes,

Wat leuk om iets van jullie te vernemen vanuit verweggiestan. Had best in jullie koffertje mee willen gaan want het klinkt allemaal geweldig.
    Denk niet teveel aan ons en geniet met volle teugen van alles wat je meemaakt.

Martine